marți, 30 septembrie 2008
vineri, 26 septembrie 2008
Raliul Avram Iancu 2008 - Ziua 1
Fotografii de la problele speciale 2 și 8, din prima zi a raliului.
miercuri, 24 septembrie 2008
Raliul Avram Iancu 2008 - SS
Fotografii de la proba super-specială din parcarea Iulius Mall din Cluj-Napoca.
luni, 22 septembrie 2008
Rabdare si tutun
În curând, fotografii de la Raliul Clujului Avram Iancu 2008.
Directiva Consiliului CE 2001/37/CEE: "Fumatul dăunează grav sănătății tale și a celor din jur"
marți, 16 septembrie 2008
Acoustic Drama
Vineri, 10 octombrie, la orele 20:00, la Palatul Copiilor, trupa Byron va susține un concert unplugged care deschide turneul de promovare a DVD-ului Acoustic Drama. Va fi o experiență complet acustică asigurată de pian, contrabas, chitare acustice și tobe, acompaniate de viori, violă și violoncel.
Invitați speciali: Alexandru Andrieș și Paula Seling
Biletele s-au pus deja în vânzare:
- prin rețeaua magazinelor Diverta
- la magazinul Muzica
- online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.myticket.ro, www.blt.ro
Prețul unui bilet este de 45 de lei.
Despre Byron puteți afla mai multe:
- pe site-ul oficial: www.byronmusic.ro
- pe myspace: www.myspace.com/byronmusicspace
Puteți asculta și câteva piese:
Ne vedem la concert!duminică, 14 septembrie 2008
vineri, 12 septembrie 2008
miercuri, 10 septembrie 2008
marți, 9 septembrie 2008
Fans
sâmbătă, 6 septembrie 2008
miercuri, 3 septembrie 2008
Raliul Tara Barsei - Ziua 1
Raliul "Țara Bârsei" Seat Mobil 1 reprezintă etapa a VI-a din Campionatul Național de Raliuri al României (CNRR).
Raliul a debutat vineri seara cu o probă super-specială, care a avut loc pe un stadion din Brașov. Acolo s-a amenajat un traseu foarte alambicat pe care piloții au făcut spectacol pentru publicul prăfuit. Din păcate, din cauza numeroaselor blocaje de pe DN1, am ajuns prea târziu în Brașov vineri seara.
Lucrurile serioase au început sâmbătă, când au avut loc primele 6 probe speciale, în apropierea localității Covasna, jud. Covasna. De fapt erau doar 3 trasee, pe care piloții erau nevoiți să le treacă de câte două ori: Comandău, Zăbrătău și Bărcani.
Acestea ziind fise, eu și fratele meu, Cristi, ne-am sculat sâmbătă dimineață cu noaptea-n cap (la 6:00) și am pornit spre Covasna. Am ajuns la timp în parcul de asistență, am salutat lumea și apoi am pornit-o la deal pe traseul de probă, care nu se închisese încă circulației rutiere. Am stat pe prima (și a patra) probă specială, pe Comandău.
La prima urcare am stat mai sus, într-un ac de păr, parcând mașina undeva în exteriorul curbei, ferit oarecum de eventuali concurenți scăpați de sub control, dar nu și de noroi și ploaie. Vremea nu ne-a iertat deloc, în unele momente cam ploua cu pisici și câini, dar ne-au protejat oarecum pelerinele. Nici camerele, weather proof (mai mult sau mai puțin) nu au obiectat și și-au făcut treaba. După ce s-au epuizat concurenții din prima urcare, am decis să coborâm puțin mai jos pe traseu. Am și făcut asta, după o muncă de 20 de minute în urma căreia am reușit să scoatem mașina din noroiul care se formase o dată cu căderea ploii.
Am pus din nou bazele într-o curbă mai rapidă, dar cu vizibilitate excelentă, situată într-un loc deschis și luminos. Luminos și pentru că a apărut (în sfârșit...) soarele, pe care îl așteptam de mult. Deși se adunase un grup destul de consistent de suporteri, piloții au părut puțin mai grăbiți și și-au cam văzut de treabă, urmărind obiectivul principal, și anume acela de a scoate un timp cât mai bun. Totuși, spectacolul nu a lipsit, mai ales datorită lui Horațiu Ionescu-Cristea și Alexandru Pițigoi (de la grupa H). Cei de la grupa N au împins la maxim limitele mașinilor. Finlandezul Jarkko Miettinen a arătat deja clasicilor piloți români ce erau obișnuiții câștigători ai raliurilor (Leu, Aur, Marișca, Gârtofan) că întotdeauna concurența aduce cu sine un spectacol frumos, și că întotdeauna e loc de mai bine.
După ce au urcat toți concurenții, am purces spre parcul de asistență, rupți de oboseală și morți de foame. Acolo, am poposit la standul echipei Delcar Motor Sport Brașov, de unde plecasem dimineață. Echipajul tehnic aștepta tensionat atât rezultatele cât și informații de la Ernest Mulner (pilot) / Eugen Pop (copilot) despre starea mașinii. Odată ajunsă mașina în stand, a început cursa contra cronometru, mecanicii (Alexandru Csiszar, Silviu Baba și Cătălin Prahoveanu) având la dispoziție 45 de minute pentru a soluționa eventualele probleme tehnice. Au și făcut asta, cu profesionalism, lucrând cot la cot cu directorul sportiv al echipei, Constantin Rusu, care n-a ezitat să intervină atunci când a fost nevoie. Totul a fost bine, iar seara s-a încheiat cu o masă la restaurant, unde am sărbătorit un parcurs bun în prima zi.
Destulă vorbă, iată și fotografii din prima zi. Bănuiesc că nu trebuie să mai menționez clișee precum faptul că aș vrea să-mi cereți permisia pentru a folosi aceste fotografii. Nu am pus watermark-uri pe ele - în primul rând pentru că nu-mi place să intervin în cadru, și în al doilea rând pentru că am vrut să public cât mai multe, și ar fi fost prea migălos.