sâmbătă, 4 septembrie 2010

Sulina

N-am mai scris de mult. Vara a fost plină de drumuri minunate, de locuri minunate și de oameni minunați. Hai să vă arăt niște fotografii.

Să încep cu Sulina. Citisem recent un articol bun în Adevărul despre Sulina. Ca și multe alte așezări umane din Deltă, suferă de sărăcie, și de frumusețe. Am mai fost și anul trecut, dar anul ăsta am pătruns mult mai adânc în sălbăticie, pe canale:

După 2 ore de mers cu catamaranul, am ajuns la satul Letea. Știți, unde e pădurea Letea. Această pădure e crescută pe bancurile de nisip, ca și cum ar fi în mijlocul deșertului. Un ghid local ne-a făcut un tur cu principalele locuri și priveliști din pădure. Am mers cu o mașină Safari, un "hibrid" construit manual pornind de la un șasiu de Aro:


Printre altele, am văzut un stejar vechi de 700 de ani:Am găsit și niște liane și ne-am jucat de-a Tarzan:
Am făcut baie într-un ghiol foarte sărat, și aparent fără fund, deși localnicii insistau că are doar 4-5 metri. Apoi, ne-am întors la canal și am pornit spre Sulina, cu apusul în spate:
A doua zi ne-am sculat de dimineață:Am pornit spre vărsarea Dunării în mare, ca să vedem pelicanii, pescărușii și farul:

Mai multe fotografii găsiți în albumul de aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu