duminică, 2 noiembrie 2008

Raliul Iasi 2008 - grupa N

Mi-a plăcut la Iași. Orașul e încântător. Oamenii sunt interesanți, chiar și doar prin modul cum vorbesc. Deși vremea n-a ținut mereu cu noi, a fost o plimbare plăcută pe probe. Deși organizarea a lăsat uneori de dorit (mai ales în ceea ce privește indicațiile pentru drumul spre probe), macadamul a fost excelent si traseele imbinau cu succes porțiuni de viteză amețitoare cu porțiuni întortocheate ce generau, în majoritatea cazurilor, spectacol pentru public. Spectacol care nu a lipsit, în niciuna din zile pe probe, și mai ales la proba super-specială din fața Prefecturii și a Palatului Culturii.

Destul cu vorba, hai să vedem primele 5 echipaje clasate la grupa N:

Locul 1: echipajul format din Tapio Laukkanen și Harri Kaarpo. E al doilea echipaj de finlandezi invitați în CNRR care face senzație. Acești oameni fac o pereche minunată cu macadamul, și oferă (dacă mai era nevoie) o lecție de pilotaj și poate și un duș rece mult-mai-titraților piloți români.




Locul 2: echipajul format din italianul Marco Tempestini și românul Dorin Pulpea. Am văzut o înregistrare cu ei, și copilotul se descurcă bine în italiană. Totuși, Tempesta a mers cam precaut la Iași, chiar și la super-specială, dar se pare că uneori eficiența primează, și se pare că dă și rezultate.




Locul 3: echipajul maghiar format din Gergo Szabo și Zoltan Kohler. Din ce am văzut eu, Szabo a forțat la maxim mașina și traseul, generând de fiecare dată spectacol. Am primit un bulgăr de pământ în cap de la el, în virajul pe care am stat pe PS1.




Locul 4: echipajul format din Dan Gârtofan și Adrian Berghea. Giri a fost de-a latul pe toate probele. Și mai ales pe proba super-specială. Nu e ca și cum nu ar fi avut de câștigat locul 3 pe podiumul ediției 2008 a campionatului în fața lui Tempesta, care l-a devansat cu doar jumătate de punct. Și totuși, aplauzele n-au fost la fel de prezente la italian ca la trecerile mașinii sponsorizate de Prista Oil. Ca o curiozitate, se pronunță Prista, nu Prișta :).




Locul 5: echipajul format din Daniel Ungur și Petru Jucan. La câte raliuri am fost, acest echipaj a avut un parcurs foarte curat, elegant aș putea spune. Au fost mai mereu în top, și pentru asta primesc respectul meu. Ah, da. Au o mașină foarte fotogenică :).




Găsiți mai multe fotografii cu participanții în galeria Picasa din care sunt selectate acestea. O să revin în scurt timp și cu clasamentul (plus comentariile) pentru grupa A și H. Sincer, nici nu m-am uitat dacă am fotografii cu primii 5, dar probabil că da :)

3 comentarii:

  1. Foarte bun textul! Si imaginile! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie imi place comentariile :P .... mai inteleg si eu care e sensul la propozitia cu raliurile .... multam Brame si la mai multe :P

    RăspundețiȘtergere
  3. dar masinile chiar sunt frumoase!!!

    RăspundețiȘtergere