joi, 25 august 2011

Sulina, mereu surprinzatoare

Am scris acum un an despre Sulina. Acum am fost din nou, și nu mă așteptam să fiu din nou atât de surprins. De data asta, am găsit o barcă mult mai mică, cu care am avut acces în niște locuri de vis, imposibil de accesat cu barca de acum un an.

De data asta, n-am mai fost până la pădurea Letea, ci am făcut un tur mai scurt, până la satul Cardon. Drumul până acolo și înapoi a fost minunat. Acest sat nu are nimic special de arătat, însă ariditatea și pustietatea locului ne-a impresionat.

sulina 2011 luisa 14

sulina 2011 75

sulina 2011 87

sulina 2011 92

sulina 2011 94

La întoarcere, drumul a trecut prin partea nord-vestică a unuia din mini-golfurile de vărsare ale Dunării. Peisajul cu întinderea imensă de apă acoperită cu vegetație și răzbătută doar de o mică potecă pentru bărci e incredibil. Apa are maxim 1 metru adâncime, și de aceea se poate intra doar cu bărci mici.

sulina 2011 104

sulina 2011 107

După amiază, pe măsură ce ne apropiam de Sulina, devenea din ce în ce mai cald.

sulina 2011 115

După o pauză de masă, mai pe după-amiază am pornit din nou, de data asta spre vărsare. Iarăși, spre deosebire de anul trecut, când ne-am întors pe același canal principal, de data asta am luat-o prin stânga (prin nordul) canalului, și ne-am îndreptat spre epava turcească ce se află deja de 3 ani acolo. Nu la epavă doream să ajungem, ci la o fâșie de pământ nou-formată, ce servește drept repaus pentru păsările din deltă. Din nou, în apropierea acesteia, apa era foarte mică. Am coborât din barcă și am mers prin apă până la mal. Fotografiile nu exprimă decât o mică parte din minunăția locului și răsfățul simțurilor noastre mergând pe acea insulă.

sulina 2011 145

sulina 2011 146

sulina 2011 154

sulina 2011 161

sulina 2011 162

La întoarcere, drumul a fost cam lung, însă soarele de apus nu mai ardea atât de tare.

sulina 2011 174

sulina 2011 168

Ne-am întors prin partea estică a golfului de mai sus, exact pe la marginea vegetației.

sulina 2011 170

A fost minunat! Recomand cu căldură oricui să meargă acolo. Acum, cât încă e limitat accesul la 4-5 nave rapide (a câte 50 de oameni fiecare) și o navă pasager (2-300) pe zi, și nu e sufocat peisajul de prea multă lume.

Iată un slideshow cu toate fotografiile din set. Enjoy!


P.S. Dacă vrea cineva numărul de telefon al domnului cu barca, să-mi dea un e-mail.

2 comentarii:

 1. Buna ziua,

  Ma iertati ca va deranjez .Vin cu rugamintea la d-voastra sa scrieti un articol pe blogul d-voastra si sa distribuiti mai departe pe facebook despre mama mea, Gabriela Tudorache care este foarte bolnava . Este diagnosticata cu meningiom , o tumoare cerebrala care i-a afectat vederea si trebuie sa se opereze cat mai repede la o clinica din Germania unde ni se cere 35 000 EUR plus cheltuieli de cazare si transport .

  Viata si vederea ei depind de aceasta operatie , iar mie si fratelui meu ne este foarte greu sa o vedem cum indura zilnic cumplitele dureri de cap si ametelile .Timpul nu ne permite sa asteptam si va rugam sa scrieti un articol despre cazul ei . Mai multe detali le gasiti pe http://gabrielatudorache.blogspot.com/. Sau ne puteti contacta la nr de tel. 0724342082. Va rugam , daca sunteti de acord sa ne lasati si un raspuns .
  Va multumesc din inima pentru sprijinul acordat.

  dumitru_gabriela31@yahoo.com

  RăspundețiȘtergere
 2. Bine ai revenit!

  Vino si ia gifuri animate de Pasti foarte frumoase si fundaluri pentru blog...sunt gratis.
  Coltisor de Rai
  Animation Gifs Free
  O saptamana frumoasa iti doresc!
  Vilhelm

  RăspundețiȘtergere